Over ons – Marc Sterken

Over Galatea

aboutusGalatea staat voor kennis, kwaliteit en correcte prijzen.

Marc Sterken studeerde Beeldende Kunsten, restauratie en bladgoud vergulden. Zijn kreatieve begaafdheid komt dus goed van pas bij het ontwerpen van meubelen en interieurinrichting. Door zijn gevoel voor esthetica, kleuren en vormgeving kan hij duurzame en elegante oplossingen bieden voor uw interieur.

Marc tracht zoveel mogelijk uw wens te eerbiedigen, binnen het budget dat u voorzien hebt.

Meubelmaker Harry maakt het meubel naar het ontwerp. Marc zorgt voor de afwerking, patina, kleuren en de “final touch”. Levering aan huis en plaatsing.

Over Marc Sterken

marc sterkenMarc Sterken, Meester Inlijster-Vergulder, studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te St-Truiden. Daarna volgde hij een opleiding Plastisch Tekenenen pastel- en houtskooltechnieken o.l.v. Frans Smets en Raoul Chanet. Verder studeerde hij schilderkunst o.l.v. Arthur Renson, Georges Francis, Ri Coeme en Oscar Poelmans. Hij bekwaamde zich in ambachtelijk inlijsten-vergulden o.l.v. Paul Wuyts, en tevens in de restauratie van historisch papier bij Ir. Etienne Mahieu. Tenslotte studeerde Marc Sterken de klassieke 18de eeuwse bladgoudtechniekenbij Maître-Doreur Antoine Palomares, te Versailles.

Marc Sterken is ook docent ‘inlijsten-vergulden’ aan het vormingscentrum te Tongeren. U kan dus van zijn opleiding en ervaring profiteren om Uw kunstwerk te restaureren, conserveren en in te lijsten. Zijn specialiteiten als lijstenmaker zijn handvervaardigde passe-partout-versieringen, zoals Franse Biseau & Lavis, en persoonlijke cartouches.

Marc Sterken is lid van de ‘Art Restorers Association’ (www.art-restorers.be)

Expertise

argvsAls erkend deskundige van expertiseassociatie ‘ARGVS’ (www.argvs.be) en lid van‘FEBEX’ (Federatie van Belgische Expertenverenigingen) is Marc Sterken bevoegd in het onderzoek en de waardebepaling van kunstvoorwerpen. Specialisatie: kunst op papieren dragers.

febex-nl-e

Privé-personen, banken, verzekeringen, notarissen, enz., kunnen rekenen op een onpartijdige service. Bijstand wordt verleend bij nalatenschap, brand, diefstal, overstroming, inventaris, catalogus, enz. U kan geadviseerd worden om eventuele schadebeperkende maatregelen te nemen.

Als verzekerde kan U vooraf getaxeerd worden, waardoor bij eventuele schade de getaxeerde bedragen uitgekeerd worden. Bij getaxeerde polissen gaat de afhandeling sneller. De verzekerde dient meestal zijn schade aan te tonen. Voortaxatie kan dus heel wat problemen voorkomen.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin