Feedback

Kunstrestauratie

default image

Poster restauratie

Onze beide posters bevonden zich in een erbarmelijke toestand.Ze waren gescheurd, geplooid en het papier was aangetast.
Dank zij de adequate en professionele aanpak van Marc Sterken werden ze naadloos en onzichtbaar hersteld.
De aangepaste en mooie inlijstingen zorgen ervoor dat de twee posters de blikvangers geworden zijn van onze leefruimte.
Met veel dank voor de prachtige restauraties
Jaak, Marie-Paule en Igor.

Jaak Vandersanden 20 maart, 2016

default image

aanbeveling van de Stad Genk

Namens de stad Genk en in bijzonder het Emile Van Doren museum kan ik hierbij bevestigen dat we met grote tevredenheid kijken op de verschillende samenwerkingen die we met Galatea kunstrestauratie,Marc Sterken aangegaan zijn.

Een sanguine tekening van Herman Richir die door jarenlange blootstelling aan het zonlicht haast onleesbaar geworden was, heeft een tweede leven gekregen en kunnen we na jarenlange opslag in het depot teug aan het publiek tonen.

Dit geldt ook voor het boek van Ado Hamelrijck dat in de Stedelijke Bib bewaard wordt en waar zilvervisjes het papier aantastte. Ook dit is perfect verlopen en het boek ligt weer onder zijn stolp.

De zes studietekeningen van E Van Doren uit zijn Academietijd(1885-1890) en bewaard in de collectie van het E Van Dorenmuseum waren in erg slechte toestand, maar zijn perfect geconserveerd teruggekomen en krijgen een nieuwe (en landurige) toekomst.

Ook de gipsen buste van E Van Doren, gemaakt door Willy Minders en tijdens de verhuis zwaar beschadigd werd met zorg gerestaureerd. het afgebroken oor, zonder twijfel één van de moeilijkste onderdelen, is haast onzichtbaar hersteld en het geheel gepatineerd waardoor de beschadiging definitief tot het verleden hoort. Met veel trots konden we de buste onlangs terug aan het publiek tentoonstellen in de retrospectieve tentoonstelling "Emile Van Doren en zijn landschap"P1010937

DSC00021

DSC00074 in C-mine cultuurcentrum.

Kristof Ruelens
Coordinator Erfgoed en Kunsten

Stad Genk, Kristof Ruelens .Coordinator Erfgoed en Kunsten 20 maart, 2016

default image

Tine Vankerckhoven

Dat hij louter beelden omkadert zou slechts een understatement zijn. Hij veredelt schoonheid...met schoonheid. Met mijn eerste kunstige aankoop trok ik richting zijn atelier. Inkaderen bleek slechts de handeling. De ambachtelijk inspiratie waarmee hij de kunst overgiet is troef. Hoe de beelden ook glorie vieren aan de muren, ergens tussen kader en kunst verstopt hij zonder twijfel zijn eigen vervoerende gedachtegangen, overgoten met een grote portie Rock n' roll

Tine 6 juni, 2015

default image

Sanguine

Beste Marc,

FANTASTISCH!

Marc, dit ziet er echt subliem uit! Ik weet niet hoe je het hebt klaargespeeld, maar ik had nooit verwacht dat de sanguine er zo goed zou uitkomen! Echt geweldig! Ook de montage in de passepartout! Helemaal top!

Zo blij hier mee!

Nog eens heel erg bedankt hiervoor. Ik ga dromen van Fanny en Cidonie vanavond! Zonder twijfel.

Groeten,

restauratie-sanguine-news

Kristof R. 19 november, 2014

default image

2 mooie inlijstingen

Beste Marc,

Zwijndrecht - Dilsen Stokkem, een lange rit maar meer dan de moeite waard.

Dankjewel voor de 2 mooie inlijstingen. We zijn ontzettend tevreden!

Groeten,

Tom Van Britsom Zwijndrecht 19 november, 2014

default image

Schilderij met de zwartharige dame

Dag Marc,

Hiermee wil ik u nog bedanken voor de mooie inlijsting, beglazing en retouchering van het schilderij met de zwartharige dame. De gewenste beeldvorming en indruk zijn goed behouden ten opzichte van de vorige inlijsting.

Nogmaals bedankt en succes verder met de zaak.

Groeten,

inlijsting-retouchering

Jeroen 19 november, 2014

default image

Professionneel werk!

Beste Marc,

Bedankt voor het professionnele werk! De kader ademt terug helemaal de geschiedenis uit van weleer.

Mvg,

073

Bart 19 november, 2014

default image

Inlijstingen werken van S. Douven

Hallo Marc,

Heel erg bedankt voor de prachtige inlijstingen van de werken van S. Douven! Het is ongelooflijk goed werk. Bedankt voor de goede raad en begeleiding voor het uitzoeken van de kader qua vormgeving en kleur!

Wij zijn er ondertussen heel erg gerust in dat als we bij jou bestellen het dik in orde komt!!

Lieve groeten

douven1 douven2

Lut en Ivo 19 november, 2014

default image

Het is prachtig!!

Dag Marc,

Het is prachtig!!

Bedankt!

exclusief10

Brigitte Vanbilsen 19 november, 2014

default image

Een prachtige spiegel

Hoi Marc,

De spiegel hangt op en ik moet zeggen, ik vind het prachtig... Jo ook trouwens. Achteraf gezien moet ik je gelijk geven...de tafel die je het eerste getekend had (klassieker) was misschien beter geweest en had ook beter bij de spiegel gepast.

Misschien dat ik me nog eentje laat bijmaken door jou...10 cm breder. Dit tafeltje kan ik nog in de slaapkamer zetten, geen probleem. Nogmaals bedankt voor het prima werk....ben supercontent!!! Tot in de week, dan kom ik mijn schuld vereffenen ;)...

De groetjes

Mirella 19 november, 2014

default image

Een echte kunstenaar

Geachte Heer,

Gisterenavond heb ik de foto's en kaders getoond aan mijn moeder. Deze was laaiend enthousiast, ze waardeert uw kennis en heeft nogmaals beklemtoont dat u een echte kunstenaar bent. Vooral de grootvader met rode vloer op achtergrond. Ze vindt dit een echt meesterstuk, zelden gezien!!!

Alvast bedankt,

Andere oude foto's en documenten zullen zeker volgen.

Met vriendelijke groeten,

Benoit 19 november, 2014

default image

Symbiose van passie, kunst en werk

Dag Marc,

Bedankt voor deze schitterende symbiose van passie, kunst en werk.

Vriendelijke groeten,

P1050104

Elly en Nico 19 november, 2014

default image

Restaureren van ons schilderijtje

Dag Marc,

We willen je nog bedanken voor het restaureren van ons schilderijtje. Het resultaat is gewoon prachtig. Dit hadden we nooit voor mogelijk gehouden. We hebben het een mooi plaatsje gegeven zodat iedereen die op bezoek komt het kan bewonderen.

Groetjes

Marc en Lou 19 november, 2014

default image

Een tevreden klant

Beste Marc,

Ik vind geen mogelijkheid om een commentaar te schrijven. Daarom langs hier. De begeleiding van de klant gaat bij Marc voor het persoonlijk zakelijk belang. Daarenboven is zijn smaak voor kleur en proporties uitzonderlijk uitgesproken. Wat kan je beter tegenkomen dan te zien dat Marc zelf tevreden is over het afgeleverde werk. Al deze troeven bij elkaar maakt de klant gelukkig en tevreden.

Groetjes

Yves D. 19 november, 2014

default image

Bedankt Marc voor je respectabele kunstwerk.

Aloha Marc,

Ik wil je zeker het respect en eer geven door een eerlijke en oprechte mening te geven van je werk. Je bent een prutseman ! Neen.... ik plaag maar. Ik heb op je website de reacties van de mensen zo'n beetje doorgenomen, en, als het mij tenminste niet ontgaan is, mis ik eigenlijk iets..... en dat wil ik dan aanvullen met mijn commentaar.

"Ambachtelijk" Wat is Ambachtelijk?

Onze noorderburen zeggen vaak ''ambachtschap is meesterschap'.' En dan houdt het daar precies mee op ! Ik vind deze definitie van het woord -zacht uitgedrukt- koel c.q. koud. Wij zuiderburen zijn daarentegen met een andere warmte opgevoed.

Hier is mijn definitie van het woord ''Ambachtelijk''

Men praat over ambachtelijk wanneer een product met ambacht of artisanaal gemaakt wordt. Dit betekent, als het op de originele of traditionele wijze gemaakt wordt. Met andere woorden, gemaakt of bewerkt met de regels van de kunst. Dit betekent ook in tegenstelling tot een industrieel product. Je moet dus als het ware, het talent en de gave hebben om je product totaal te laten onderscheiden van de massaproducten, en zelf een product op een originele wijze vervaardigen dat aan de basis en de regels van het vak voldoet. Ambachtelijke producten moeten zweet en liefde in zich dragen. Elk exemplaar is uniek doordat de Ambachtsman de individuele aandacht schenkt aan het materiaal, en persoon voor wie hij het maakt. Ambachtelijk betekent weten waar je begint en precies weten waar je stoppen moet. Ambachtelijk betekent ruimdenkend zijn en je eigen lat en grenzen beheerst durven verleggen.

Dit is in' t kort mijn definitie van Ambachtelijk en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit allemaal zo'n beetje terug heb kunnen vinden in het werk dat je voor ons hebt gemaakt.

Versta mij goed ; van zo'n vakmensen als u mogen er niet te veel zijn! Anders wordt "ambachtelijk product" weer ''massaproduct".

Bedankt Marc voor je respectabele kunstwerk.

Fam. Vitali 19 november, 2014

default image

Je hebt weer prachtig werk geleverd

Marc,

je hebt weer prachtig werk geleverd. Het heeft wat tijd gekost, maar uiteindelijk toch nog een plaatsje weten te vinden.

Moest er wel een aantal andere kaders voor verhangen, maar het heeft een meer prominente plaats gekregen dan dat ik eerst van plan was. Ben er content mee. En bedank  je dochter nog maar om het te komen brengen. Was ik maar 20 jaar jonger hahaha

Groetjes en tot nog eens

(hoewel ik eigenlijk geen plaats meer vrij hebt om iets op te hangen zijn er toch nog 2 dingen die ik wil laten herinlijsten)

Rien 19 november, 2014

default image

Restauratie Litho

Beste Marc,

Bedankt voor het doorsturen van uw verslag. We hadden nooit verwacht dat de litho (vol scheuren en vlekken) die we aan jou hebben toevertrouwd, zo mooi zou worden. Iedereen die de litho voorheen gezien heeft en hem nu bekijkt na jou restauratie, staat verstomd van het prachtige resultaat.

Onze dank hiervoor.

Ria en Willy 19 november, 2014

default image

Kanaalzicht met fabrieken

Beste Marc,

We zijn zeer happy met de restauratie en lijst van het kanaalzicht met fabrieken. Ik wacht je becijfering van de andere twee lijstjes nog af.

Tot spoedig,

Groeten,

Tom 19 november, 2014

default image

Een adres van vertrouwen!

Dag Meneer Sterken,

We zijn bijzonder tevreden over de grote zorgzaamheid en deskundigheid die we mochten ervaren bij bewaring en restauratie van onze oude etsen en schilderijen. Een kader (scheefgetrokken, gapende hoeken en beschadigde moulures) hebt u vakkundig en boven verwachting weten te herstellen.

Ook vinden we het fijn dat u alle tijd neemt om rustig te adviseren. Waar zich keuzes stellen, kunt u op heldere wijze documenteren zonder iets te willen opdringen.

Een adres van vertrouwen!

Pierre en Annie 19 november, 2014

default image

Getuigschrift

Naam van de opdrachtgever:

Kerkfabriek Sint-Willibrordus Eisden, Vrijthof 14 te 3630 Eisden-Centrum-Maasmechelen, p.a. Voorzitter Coolen Rik.

Verklaart dat het Kunstrestauratieatelier "Galatea" o.l.v. Marc Sterken tijdens het jaar 2008 van januari tot september tot algemene voldoening van de kerkraad de volgende restauratieopdrachten heeft uitgevoerd:

  • reiniging, renoveren, restaureren en inkaderen van de 12 geschilderde staties van de kruisweg
  • renovatie en restauratie van het houten beeld van Sint Anna
  • restauratie van een erg beschadigde gipsen Christusfiguur aan het Kruis

Wij zullen het kunstrestauratieatelier Galatea zeker een offerte laten maken voor de in de toekomst nog te restaureren houten kunstwerken die onze kerk rijk is.

 

Besluit van de kerkraad Eisden op 1 september 2008 19 november, 2014

default image

Napoleon

Uw bericht werd goed ontvangen. Bedankt!

We zijn zeer tevreden over de al uitgevoerde restauraties. Bij thuiskomst bedachten we dat we de fotokopie van de achterzijde van de "Napoleon" bij u vergeten hebben. Wilt u die voor ons bewaren tot we eens langskomen?

Nog eens bedankt en vriendelijke groet.

Pierre en Annie 19 november, 2014

default image

Zalig te zien dat er nog vaklui zijn

Dank voor je mailtje.

Prachtig werk is dat. Zaaaalig eens te zien dat er nog vaklui zijn die zo iets kunnen...'t is alleszins genoteerd !

Groetjes en proficiat,

Etienne 19 november, 2014

default image

la Reine Margot

Dag Marc,

We wilden je nog eens extra bedanken voor het zeer goede werk dat je gedaan hebt met la Reine Margot. Ze hangt al terug boven de schoorsteen en het is ronduit prachtig.

Bedankt,

Stef en Dorien 19 november, 2014

Meubels

default image

Boekenkast

Beste Marc,

Hierbij de beloofde foto van de inmiddels gevulde boekenkast.

Ze is een lust voor het oog en we zijn er zeer tevreden mee.

boekenkast

Irene en Leo Raeven 19 november, 2014

default image

Zeer mooie inlijsting

Hartelijk dank voor de zeer mooie inlijsting - een understatement...

Ik ben er echt door verrast. Maakt het toch wat gewone etsje (aquatint) heel wat interessanter. We hebben nog altijd niet de juiste plaats gevonden om het op te hangen - ook zoiets moet juist zitten - maar we komen er wel.

Tot dan en nog eens hartelijk dank.

Katrien Vandermeersch 19 november, 2014

default image

Zeer tevreden

Hallo Marc.

Ik kijk nog elke dag vol bewondering naar onze kast, om maar te zeggen dat ik zeer tevreden ben.

Armand Riem en Diana 19 november, 2014

default image

Wandkast

Hallo Again.

Hierbij de beloofde foto. Nu nog wat sparen voor wat extra boeken en ongetwijfeld nog wat herschikken.

Ook voor U en Uw familie een Prettig eindejaar en vooral een Goede Gezondheid gewenst, van een tevreden klant.

wandkast-e

Dirk en Ingrid 19 november, 2014

default image

Meubels op maat

Dag Marc,

We hadden beloofd om je wat foto’s te sturen van de meubels die jij voor ons gemaakt hebt. Wij zijn nog altijd heel blij dat we uiteindelijk bij jou terecht gekomen zijn. De foto’s zijn misschien niet ideaal want het is wat moeilijk met de weerkaatsing van het buitenlicht of van de flits maar het geeft wel een idee hé.

We wensen jou en je familie een heel fijn, gezond en warm 2013 !

Groetjes vanuit Turnhout,

dec12-eetkamer

Marc & Nicole Lathouwers-Smets Turnhout 19 november, 2014

default image

Twee nieuwe kasten

Dag Marc,

Mijn vrouwtje is bijzonder opgetogen met haar twee nieuwe kasten. Ze passen zodanig goed bij het hele interieur dat bezoekers denken dat ze er altijd gestaan hebben.

Met vriendelijke groeten,

2kasten

Jef & Christine 19 november, 2014

default image

Eetkamer met bijpassend bureau

Dag Marc,

We zijn zeer tevreden over onze eiken eetkamer met bijpassend bureau

eetkamer-bureau-eik

Nancy & Marc Vanhamel 19 november, 2014

 
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin